Je voelt je al een poos niet fijn. Je voelt je opgejaagd, neerslachtig en je vindt het lastig om rust te nemen. Je voelt je duizelig, hebt last van buikpijn en hartkloppingen. Je bent snel geïrriteerd en kunt je haast niet concentreren. De symptomen van een burn-out. Je denkt dat je dit zelf wel kunt oplossen, maar een reeks bezoekjes brengen aan een coach kan juist een significante stap zijn op weg naar mentale verbetering.

De coach constateert wat je echt hebt

Het fijne aan het hebben van een coach is, dat hij of zij diegene is die de diagnose stelt. Wellicht heb je jezelf al suf gezocht op het internet om te ontdekken of je echt een burn-out hebt. De symptomen komen wellicht overeen, maar in jouw geval ook gaan om een bore-out. Het broertje van de burn-out. De bore-out heeft echter andersoortige oorzaken. Je verveelt je letterlijk terwijl je aan het werk bent. Je hebt het gevoel dat je werk geen nut heeft of je presteert ver onder je niveau. De behandeling ligt anders dan bij een burn-out. Een behandeling van een depressie wordt eveneens op een andere manier aangepakt. Ook het verschil tussen het hebben van een depressie en een burn-out kan verwarrend zijn. De urgentie om de juiste diagnose te laten vaststellen is daarom hoog. De coach behandelt je vervolgens op de juiste manier. Zoals deze burn-out coach in Oosterhout.

De juiste behandeling

Een coach kan jouw herstelproces volgen van begin tot eind. De coach weet dus precies wat jij nodig hebt en in welke fase van het proces je je bevindt. Mocht je een terugval hebben, dan kan je coach daar onmiddellijk op reageren. Bovendien werk je met de juiste begeleiding naar het gewenste resultaat toe: naar het moment dat jij fit weer aan het werk kan gaan.

 

De coach houdt een spiegel voor

Praten met een vriend of vriendin over je stressproblematiek kan hulp bieden, maar het lastige is dat je hier een sociale band aan over wil houden. Je vriend of vriendin zegt misschien niet waarop het staat of heeft niet het juiste inzicht in jou om je op weg te helpen. Een coach bekijkt je situatie vanuit een professioneel perspectief en helpt je verder met argumenten, oplossingen of ingevingen waar je daadwerkelijk iets aanhebt. Zo krijg jij op jouw beurt meer inzicht in jezelf en merk je tijdens je helingsproces dat je meer en meer zelfvertrouwen krijgt en verbetering ziet in je eigen stressniveau.

Categories: Lifestyle