Als je gordijnen koopt, heb je de keuze tussen deels verduisterende en 100% verduisterende gordijnen. Welke moet je kiezen? We geven xxx situaties waarin je het beste voor geheel verduisterende gordijnen kunt kiezen:

Beter slapen

De belangrijkste reden om verduisterende gordijnen te kopen, is een betere nachtrust. Zo heb je geen last van die hinderlijke lantaarnpaal voor je raam of autolichten die ’s nachts naar binnen schijnen. Hier lees je wat je nog allemaal kunt doen om meer uit je nachtrust te halen.

Betere kamertemperatuur in de zomer

Als je woon- of slaapkamer pal op het zuiden ligt, kan de temperatuur in de zomer flink oplopen. Verduisterende gordijnen kunnen behoorlijk wat warmte van buiten tegenhouden. Dat maakt ze heel geschikt om de kamertemperatuur in de zomer aangenaam te houden.

Zorg er wel voor dat je de gordijnen ’s ochtends vroeg al dichttrekt, want zodra de temperatuur oploopt heeft het geen zin meer. Sterker nog: als je de gordijnen dan pas sluit, houden ze de warmte in de kamer juist nog meer vast.

Bescherm je meubels

Doordat verduisterende gordijnen geen licht doorlaten, kunnen ze je meubels beschermen tegen verkleuring. Heb je stoffen stoel of bank voor het raam staan, dan zijn verduisterende gordijnen dus een goed idee.

Overdag ongestoord tv kijken

Als je overdag ongestoord tv wilt kijken of op je computer wilt werken, bieden verduisterende gordijnen ook uitkomst. Zo heb je geen last van hinderlijke spiegeling op je scherm. Trek ze dicht zodra de eerste zonnestralen je storen.

Hoewel verduisterende gordijnen meestal wat duurder zijn dan gewone gordijnen, is prijs nou net een reden om gordijnen van Kwantum te kopen. Hiervoor betaal je evenveel (of even weinig) als voor gordijnen die deels verduisterend zijn.

Ken jij nog meer redenen om voor verduisterende gordijnen te kiezen? Deel ze hieronder in de reacties!

Categories: Woonruimtes