Het vinden van de juiste opleiding is voor veel mensen erg lastig. Het komt dan ook geregeld voor dat men de verkeerde opleiding kiest. Onder een verkeerde opleiding kan worden verstaan dat het niet bij de persoon past, maar ook dat er weinig banen beschikbaar zijn. Wanneer je kiest voor een opleiding boekhouden is dit laatste in ieder geval niet aan de orde. Zo kun met een praktijkdiploma boekhouden bij erg veel bedrijven terecht. Om je hierbij te helpen zetten we aantal voorbeelden op een rijtje.

Bij een boekhoudkantoor

Wanneer je jouw praktijkdiploma boekhouden hebt behaald, kun je bij erg veel Nederlandse boekhoudkantoren terecht. Er is namelijk een tekort aan boekhouders en juist daarom is een baan vinden eenvoudig. Bij het zoeken van een baan sta je dus in een gunstige onderhandelingspositie. Het is aan te raden om hier gebruik van te maken. Zo is het verstandig om vooraf goed onderzoek te doen naar welke bedrijven jou leuk lijken. 

De boekhouder van een bedrijf

Naast dat je kunt werken als boekhouder bij een accountantskantoor, kun je er ook voor kiezen om deze functie bij een bedrijf te beoefenen die hier zelf weinig mee doen. Zo zou je bijvoorbeeld de boekhouder kunnen worden van een groot online marketing bureau. De mogelijkheden zijn oneindig en dat is prettig.

Als freelancer werken

Waar je als boekhouder veel geld mee kan verdienen en flexibiliteit bij hebt, is wanneer je werkzaam gaat als freelancer. Zo zou je eventueel van een boekhoudkantoor opdrachten kunnen aannemen, maar ook de boekhouding kunnen doen van compleet andere bedrijven. Als freelancer heb je qua boekhouder zijnde erg veel mogelijkheden. Het is daarom verstandig om dit zeker mee te nemen in je overweging. Daarnaast is het wel aan te raden om eerst voor een bedrijf te werken voordat je voor jezelf begint. 

Categories: BlogOpleiding