VPN staat voor Virtual private netwerk.  Het geeft een gebruiker een beveiligde en anonieme toegang tot een bepaald netwerk.  Om gebruik te maken van zo’n netwerk moet je bij een VPN aanbieder een abonnement afsluiten. Een VPN netwerk is veilig en biedt u tal van voordelen.  In dit artikel zal worden zullen een aantal voordelen van VPN worden belicht.

Meer privacy met VPN

Een VPN verbinding beveiligt je gegevens online. Dit is het belangrijkste voordeel van het gebruik maken van VPN.  Veel mensen zijn bang dat hackers of andere mensen die geen goede bedoelingen hebben bij hun vertrouwelijke gegevens kunnen komen. Dit kunnen hackers ook steeds makkelijker, vooral op een open WIFI netwerk. Echter, met een VPN verbinding is het onmogelijk voor hackers om achter jouw gegevens te komen. Daarnaast kan je IP-adres niet achterhaalt worden door hackers.

Daarnaast kan je ook privacy gerelateerde websites bekijken zonder dat iemand er ooit achter komt. Normaal gesproken kan de overheid of bedrijven die geld betalen om achter jouw gegevens op het internet te komen zien welke websites je bezoekt. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Met een VPN verbinding is dit niet het geval. Wel zo’n veilig gevoel om te hebben als je aan het surfen bent op het internet.

Overal in de wereld alle content kunnen bekijken met VPN

Nog een groot voordeel van het gebruik maken van een VPN verbinding is dat je altijd en overal content kan bekijken. Vaak als je in het buitenland bent kan je niet het Nederlandse aanbod op Netflix kijken en ook geen Ziggo GO of uitzending gemist. Met een VPN verbinding is dit wel mogelijk. Je kan zelfs content van alle landen bekijken. Met een VPN verbinding kan je namelijk net doen alsof je in het land bevindt waar jij de content wil bekijken.