Ondanks dat we in een digitale tijdperk leven zie je nog overal papierwerk. Hoe komt dat? En wat zijn de voordelen van papieren drukwerk ten opzichte van de computer? In dit artikel staan de voordelen van papier!

De voordelen van papier

Blijkbaar heeft papier iets wat de moderne technologie ontbreekt. In de onderstaande punten lees je wat:

  1. Papieren drukwerk werkt vaak sneller. De meesten hebben behoorlijk wat tijd nodig om de computer, tablet of telefoon op te starten. Je moet natuurlijk aansluiten, opstarten en op de juiste plek komen. Het is in veel gevallen sneller om bestanden uit te printen in plaats van dat je op iedereen moet wachten tot dat ze zijn opgestart.
  2. Het papier van tegenwoordig wordt gemaakt van duurzaam hout. Dat betekent dat er afspraken zijn gemaakt om ook in de toekomst nog voldoende bossen te hebben. Daarnaast wordt er een flinke hoeveelheid papier opnieuw gebruikt. In Nederland en België komt bijna al het gebruikte papier weer opnieuw op de markt. En het papier is vaak zo goed als nieuw!
  3. Je hebt minder afleiding! Als je vaak op de computer zit word je afgeleid door allerlei meldingen op chatfuncties en de e-mail. Als je papierwerk gebruikt hoef je je enkel te focussen op je taak. Wel zo prettig!
  4. Je bent minder slordig op drukwerk. Schrijven met de hand kost meer tijd, maar doordat je er juist langer over doet sta je meer stil bij wat je schrijft. Dit komt je werk ten goede!
  5. Je bent even offline. Velen werken de hele dag op kantoor. Dan kijk je de hele dag op je scherm. Als je kiest om dingen te schrijven op papier heb je even tijd om weg van je scherm te gaan. De hele dag naar je scherm kijken is niet goed voor je ogen. Zo kan je last krijgen van je ogen en bijziendheid. Je werk op papier zetten biedt dus opvallend veel voordelen…
Categories: Blog