Het is een feit dat het internet niet meer hetzelfde is als 10 jaar geleden. Elke dag komen er nieuwe apps, nieuwe websites en nieuwe technieken bij. Dit is enorm in het voordeel voor ons, omdat er tegenwoordig veel meer dingen online kunnen worden gedaan en ook voor onze kleintjes is dit erg handig. Vooral als ze het even moeilijk hebben op school of simpelweg om extra goed te worden in een bepaald onderwerp. Al is het maar rekenen, taal of aardrijkskunde het internet kan hierbij van pas komen voor de bevordering van jouw kind.

Websites

Op het net zijn er genoeg websites die jou en jouw kind kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld rekenen. Er zijn meer dan 1000 websites waar je sommen kunt oefenen, tafels oefenen en klok kan leren kijken. Hierdoor oefent jouw kind niet alleen meer tijdens schooltijd, maar ook een paar uurtjes thuis. Dit komt erg van pas als jouw kind wat achterloopt met bepaalde onderwerpen. Het online gebruik is ook erg handig voor kinderen als ze een nieuwe taal willen leren. Hoe jonger, hoe sneller je een taal leert en hierbij komt het internet van pas. Er zijn verscheidene websites en apps gecreëerd om jou een taal bij te brengen op de simpelste en beste manier mogelijk.

Sociaal contact

Los van dat het goed is voor de educatie van jouw kind is het ook goed voor het sociale contact. Het kind behoud contact met klasgenootjes tijdens de of op vakantie. Het is ook belangrijk voor ouders dat ze hun kinderen ten alle tijden kunnen bereiken en dat kan nu als je gebruik maakt van een telefoon. Je hoeft nu ook niet per se het kind te bellen, want je kan makkelijk een appje sturen. Dit is handig voor ouders die op het werk even een berichtje willen sturen en niet kunnen bellen.

Categories: Opleiding