Natuurlijk wil jij voor jouw kleine grote stoere vriend de meest schitterende kinderkamer maken. Een plekje om te spelen, te slapen en waar ze zich vooral ook heel goed op hun gemak voelen. Laat je lekker inspireren door de meest prachtige Jungle tafereeltjes.

Jungle en safari thema kamertjes

Jungle is natuurlijk een thema waar je perfect alle kanten mee op kunt voor in een stoere jongenskamer. Lekker ravotten tussen prachtige kleuren. Kies voor een eenvoudig kleurengamma van groen en bruintinten. Je kunt best een beetje spelen met verschillende kleuren groen. Op de muur kies je voor bruin of taupe als je gaat combineren met veel groene accessoires.

Je kunt gaan voor een leuk behang met tropische bladeren, maar indien je het wat rustiger wilt houden kies je voor een zachte tint op de muur en combineer je goed met bijvoorbeeld muurstickers. Aan het plafond hang je een mooie plafondlamp voor de jongenskamer.

Verlichting

Verlichting in kinderkamers is net zo belangrijk als in iedere andere ruimte in het huis. Alvorens je een kinderkamer lamp aan gaat schaffen, dien je goed na te denken hoeveel deze lamp moet verlichten. Hoe groot is de kamer bijvoorbeeld. Of zijn er rare hoekjes die je toch graag verlicht wilt hebben? Een kast of een werk/speel plekje in de zo’n kamertje?

Is het plafond wat laag dan kun je in de jungle kamer bijvoorbeeld kiezen voor deze leuke jungle lamp. Maar als je ruimte genoeg hebt is het ook leuk om een hanglamp te nemen. Deze komt wat meer de kamer in en zodra hij leuk in het thema meegekozen is doet hij het ook perfect als accessoire.

Verder kun je in een jungle kinderkamer nadenken over pluche dierenkoppen voor aan de muur. Superleuk en stoer om deze boven het bed te hangen aan het hoofdeinde. Maar ook zijn er leuke posters te koop met safari en jungle dieren erop.

Denk verder aan materialen als hout, bamboe en riet. Deze 3 varianten passen perfect bij elkaar en zijn goed te combineren met verschillende groentinten.

Heb je een houten vloer in de kinderkamer? Schitterend, kies hier een leuk vloerkleed bij in oker geel of toch liever een groentint.

Kortom met een jungle of safari kinderkamer kun je echt heel veel kanten op voor jongens. Het is makkelijk om hier genoeg inspiratie voor te vinden. En met een paar kinderkamer accessoires en wat verf kom je al een heel eind. Succes!

Categories: Blogwonen