Het interieur van je huis, je bedrijf of je winkel, graag wil je dat alles er netjes en verzorgt uit ziet zodat jij klanten trekt. Iedereen heeft een eigen smaak en iets wat echt bij zijn of haar style past. Cobra Art is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van originele stukken. Zij werken samen met mensen van over de hele wereld om ervoor te zorgen dat de meest excentrieke en unieke objecten, sculpturen, schilderijen en meer gemaakt worden. De kunst nemen zij serieus en maken zij op een manier waardoor veel artiesten met Cobra Art samen willen werken. In deze blog gaan we de verschillende mogelijkheden van kunst die Cobra Art aanbied bespreken.

 

Paintings

Als wij vroeger keken naar paintings dan waren dit kunstwerken zoals de Mona Lisa of De Nachtwacht. Bij Cobra Art hebben ze hier een nieuwe wending aangegeven. Door goed te kijken naar wat de samenleving op dit moment interessant vindt en wat men het meeste aanspreekt. In samenwerking met de kunstenaars is er overleg wat een bepaald kunstwerk kan betekenen voor het interieur van iemand zijn huis, bedrijf of winkel. Hoe het proces in elkaar steeds is als volgt, er wordt eerst een digitaal ontwerp gemaakt. Elke kunstenaar heeft een eigen perspectief wat elk kunstwerk een mooi ontwerp maakt. Na het digitale ontwerp gaat de kunstenaar aan de slag om zijn eigen structuren en details te verwerken in het product. Zo ontstaat er altijd een uniek product.

 

Photo art on plexiglas

Zoals al eerdergenoemd werkt Cobra Art samen met kunstenaars over de hele wereld wat kan zorgen voor unieke beelden en perspectieven. Dit komt ook terug in de foto’s die gemaakt worden door de verschillende fotografen. De foto’s die het meeste overeenkomen met de style van Cobra Art zelf heeft ervoor gezorgd dat zij een eigen collectie kunnen maken waar hun voorkeursstijl goed naar boven komt.

Hoe werkt een arbeidsdeskundig onderzoek?

Wanneer er iets gebeurt waardoor je maandenlang niet aan het werk kan dan kan het een idee zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek aan te gaan. Hoe werkt dit precies, wat is precies het plan van aanpak als je hier ook daadwerkelijk mee aan de gang gaat? 

 

Het belangrijkste om te weten is dat je niet hoe te wachten om een arbeidsdeskundig onderzoek aan te gaan als het al te laat is. Hiermee bedoelen we, je hoeft niet al zo ziek te zijn of een bepaalde tijd niet te werken om het arbeidsdeskundig onderzoek te starten. Het onderzoek kan al gestart worden als een werknemer vaker door het jaar heen voor korte periodes verzuimt. Het is eigenlijk alleen maar verstandiger om eerder met het onderzoek te komen omdat op deze manier je erachter kan komen wat het probleem is en er sneller achter kan komen hoe dit opgelost kan worden. Op lange termijn kan dit ervoor zorgen dat de werknemer niet iedere keer ziek is en dit kost dan ook minder tijd en geld voor het bedrijf, omdat de werknemer effectief ingezet kan worden voor het bedrijf.

 

Het plan van aanpak

De eerste stap is dat er afspraken gemaakt moeten worden met het bedrijf die jou gaat begeleidingen tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek. Vaak is er binnen 24 uur reactie van het bedrijf, op deze manier kunnen stappen snel gezet worden.

De persoon met wie de afspraak plaats zal vinden zal zich goed voorbereiden om ervoor te zorgen dat er resultaten geboekt kunnen worden. Hierbij kun je denken aan dat de desbetreffende persoon dossiers gaat door lopen van hoe het werkschema van de werknemer die langskomt loopt. En de volgende vragen zullen hierbij dan ook onderzocht worden. Hoe druk is deze persoon? Wat voor een taken heeft deze persoon? Hoe werkt het bedrijf precies en waar moet de werknemer op dagelijkse basis allemaal mee werken?

Het kan ook nog zo zijn dat de arbeidsdeskundige een bezoek wil brengen aan de werkplek. Soms geeft het dossieronderzoek namelijk een indicatie dat er ergens verder naar gekeken moet worden. De mogelijke aanpassingen kunnen op dat moment beter ingeschat worden, dan dat er alleen maar iets op papier staat.

In de voorbereidende gesprekken spreekt de arbeidsdeskundige zowel met de medewerker als met de leidinggevende. Zo kan er meer informatie vrijkomen en kan het proces goed in werking gezet worden. Ook kunnen er zaken ter plekke besproken worden en kan hierop in gespeeld worden door de deskundige tijdens het proces.

In het driegesprek worden er directe spreken gevoerd die terugkomen op het probleem. De deskundige zal ervoor zorgen dat de kern van de problemen benoemd worden en dat er dieper op de stof ingegaan wordt zodat er resultaten geboekt kunnen worden en de problemen opgelost kunnen worden. Op deze manier komt er een oplossing die voor iedereen werkt.

Hierna zal de arbeidsdeskundige het onderzoek helemaal evalueren en zal er een passend advies komen. Wat is er nu eigenlijk echt gaande en welke stappen kunnen de werkgever en werknemer samen ondernemen om ervoor te zorgen dat het goed gaat met de werknemer en het werk nog steeds op de correcte manier uitgevoerd gaat worden.

Categories: Lifestyle