Er zijn verschillende soorten sierbestrating in je tuin die je kunt gebruiken. Afhankelijk van de stijl van je tuin en het budget dat je hebt zijn er een aantal opties die je kunt kiezen. Een van deze opties is de beton bestrating, waar vervolgens weer keuzes in vormen, maten en kleuren te maken zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld betontegels en betonstenen waar je uit kunt kiezen. Welke soort beton bestrating past nu het best bij jouw tuin? Meer informatie over de juiste beton bestrating vind je in onderstaand artikel.

De soorten beton bestrating: betontegels

Zoals al is gezegd zijn er bijna alle maten en kleuren beton bestrating mogelijk in je tuin. Allereerst kun je bijvoorbeeld kiezen voor betontegels, die in een groot aantal soorten en maten worden gefabriceerd. Deze soorten passen in bijna iedere soort tuin, van zowel modern tot authentiek, door de grote assortimenten aan betontegels. Vaak worden betontegels gekozen als je op zoek bent naar een relatief goedkope, sterkte en strakke steen om te gebruiken. Beton is namelijk een hard materiaal, waardoor de stenen een lange periode mee zullen gaan. Ook is er een grote voorraad aan beton om deze tuintegels van te maken, waardoor het een goedkope optie is om voor te kiezen. Echter, betontegels kunnen over de tijd welk verkleuren, waardoor er onderhoud nodig is om ze mooi te houden.

Betonstenen ook een mogelijkheid

Niet alleen is het mogelijk om tegels van beton te kopen om je tuin mee te bestraten, maar betonstenen behoren ook tot de opties. De stenen zijn, net als de tegels, van het goedkope en duurzame materiaal beton gemaakt, waardoor ze lange tijd meegaan. Met tegels kun je een hoop variatie aanbrengen in je tuin, aangezien ze in verschillende verbanden gelegd kunnen worden. Door de stenen op verschillende manieren in je tuin te plaatsen kun je verschillende stijlen creƫren en de tuin helemaal naar jouw wensen aanleggen.

Waarom kiezen voor beton?

Bestrating in je tuin zorgt ervoor dat je tuin goed begaanbaar is en je overal gemakkelijk heen kunt lopen. Niet alleen voor paden of een oprit is de beton bestrating gemakkelijk en een erg praktische optie, maar ook voor terrassen en de rest van de tuin. Voor mensen die geen groene vingers hebben en weinig onderhoud aan hun tuin willen uitvoeren is beton bestrating zeker een goede optie. Dit type steen heeft weinig onderhoud nodig, waardoor je van je tuin kunt blijven genieten zonder dat het je veel tijd kost. Daarnaast is het een duurzame investering, aangezien het straatwerk vaak tientallen jaren meegaat en je er de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken. Voor iedere tuin is er daarom wel een type beton bestrating wat perfect bij de tuin past.

Categories: Bouw