Nieuw jaar, nieuwe kansen. Dat geld ook voor een groot deel voor de inrichting van het huis, waar elk jaar nieuwe trends naar voren komen .Het einde van 2017 zijn we al weer voorbij en zitten inmiddels al weer in 2018 en dus betekent dit weer een ideaal moment om de nieuwe interieurtrends te bespreken. Daarom zetten wij ze graag voor je op een rijtje zodat ook jij up to date bent.

Kleuren

Waar we in 2017 nog voor de meer ‘volwassen’ look gingen mag het komend jaar wat volijker en speelser. Hiermee kan je denken aan felle, sprekende kleuren en zelfs ‘colorblocking’. Hiermee bedoelen we dat je een groot contract gaat vormen tussen de kleuren in je huis. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de style playful, Dit contrast bestaat uit felgele kleuren in combinatie met limegroene kleuren.

Vormgeving

De verschillende vormen van afgelopen jaar blijven gewoon hangen, dit kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in een stuk behang of vloerkleed. De Gallery Wall blijft ook nog steeds populair maar volgens de trends in 2018 kunnen we hiermee extra gaan uitpakken, hiermee bedoelen we dat het gerust een stuk rommeliger mag en niet meer zo netjes op een rijtje opgehangen hoeft te worden. Een Gallery Wall is een stuk muur gevuld met van allerlei dingen, denk bijvoorbeeld aan een ophangsysteem voor portretten waardoor je meerdere portretten aan een muur op kan hangen zonder dat het de muur teveel beschadigt aangezien je niet tientallen spijkers in de muur hoeft te slaan.

Hout

Waar we in 207 voor veel glas kozen, kiezen we in 2018 voor houten eet, salon tafels en andere accessoires. Met hout geef je namelijk de ruimte meteen meer gezelligheid en sfeer. Vaak is het ook mooi om verschillende houtsoorten met elkaar te combineren.

Thema ‘Holographic’

Dit thema zie je al vaak voorkomen in de fashion industrie, maar vanaf 2018 verplaatst het zich ook naar de ‘gewone’ wereld. Denk hierbij aan transparante producten met bijvoorbeeld een regenboog glans en veel glitter erbij. Wanneer je dit misschien té vind om als bijvoorbeeld behang te gebruiken kun je er ook voor kiezen om dit thema in je bestek voor te laten komen. Of in een schilderijprint bijvoorbeeld.

Categories: Woonruimtes