Het is weer bijna november, wat betekent dat we weer over kunnen stappen van zorgverzekering. Heb je een gezin? Dan zou je een zorgverzekering voor gezin kunnen afsluiten, maar welke is de goedkoopste zorgverzekering en waar moet je op letten? Lees in deze blog 3 tips!

Zwangerschap

Als je zwanger bent is het goed om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een zorgverzekering. Misschien past de zorgverzekering die je afgelopen jaar hebt gehad helemaal niet meer bij jou als je straks een kindje hebt. Let hier dus goed op. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan extra dekkingen waarbij je ook verzekerd bent voor fysiotherapie en kraamzorg. 

Ga niet voor 1 zorgverzekeraar voor het hele gezin

Dit kan eventueel wel, maar check dat wel goed of je partner misschien andere zorg nodig heeft dan jij. Heeft het hele gezin vaak weinig medische kosten? Dan kan je dit rustig doen. Misschien moet jij wel vaker naar de tandarts dan dat je partner dan moet. Je partner kan daarom goedkoper uit zijn door zich in dat geval door een ander zorgverzekeraar te laten verzekeren.

Verzeker kinderen mee met de ouder die het meest gedekt is

Dit is een nuttige tip voor ouders met kinderen onder de 18 jaar. Kinderen worden gratis verzekerd, ze staan namelijk onder de naam van de ouders. Het is daarom handig om je kinderen te verzekeren onder de naam van de ouder die het meest gedekt is. Je kind is dan meteen verzekerd voor de aanvullende verzekeringen waar de ouder verzekerd is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orthodontie, fysiotherapie en tandarts. Dit kan een hoop schelen in de kosten! 

Het is dus goed om voor je eigen gezin te bepalen of het handig is om je gezin bij 1 verzekeraar te verzekeren of bij verschillende. Kijk daarnaast ook goed bij welke ouder je je kinderen het beste kunt laten verzekeren om extra kosten te besparen. Zorgverzekering voor gezin of niet, dat bepaal je zelf.

Categories: Algemeen