condoom

Wanneer je aan mensen vraagt wat hun favoriete tijdverdrijf is, zal een aanzienlijk percentage de stoute schoenen aantrekken en ‘seks’ antwoorden. Terecht overigens: vrijen is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Maar hoe lang duurt een gemiddelde stukje vogelen eigenlijk? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen? Moet je je zorgen maken over je bedprestaties?

De gemiddelde vrijpartij

Geef toe: je hebt er vast al eens over nagedacht om een timer naast het bed te zetten. Moet elke keer geslachtsgemeenschap een echte seksmarathon te zijn of is een sprint eerder de norm? Een echt eenduidig antwoord is soms moeilijk te vinden maar je hoeft je geen zorgen te maken: we helpen je uit de nood. De duur van seks varieert sterk van koppel tot koppel en kent hele grote verschillen. De duur van de daad varieert van slechts enkele seconden tot vlotjes 40 minuten. Deze tijd is bij mannen ook nog eens enorm afhankelijk van het gebruik van een masturbator of andere sexspeeltjes of juist niet. Gemiddeld genomen? Dan klokken we af op 5 minuten. Let wel: dat gemiddelde draait puur rond penetratie en telt dus geen voorspel mee.

 

Verschil tussen man en vrouw

We weten nu hoe lang de gemiddelde vrijpartij duurt maar is er een verschil merkbaar tussen man en vrouw? Het spreekt immers voor zich dat beide geslachten seks helemaal anders beleven. Het simpele antwoord op die vraag? Ja. Zo zou de gemiddelde vrouw er 13 minuten over doen om tot een orgasme te komen, een hoogtepunt dat overigens ook goed 15 seconden kan duren. De man daarentegen? Die is duidelijk heel wat korter van stof en komt al klaar na goed tweeënhalve minuut seks. Een orgasme dat qua duur overigens ook in het niet valt in vergelijking met de vrouwelijke wederhelft. Hoe komt het dan toch dat een gemiddelde portie seks 5 minuten duurt? Dat heeft alles te maken met het voorspel. Voorspel dat de vrouw al opwarmt en waar de man zich kan sparen voor de hoofdmaaltijd. Dat die maaltijd langer duurt dan een man het in principe vol kan houden? Dat heeft dan weer alles met beheersing te maken? De gouden tip? Geniet er voornamelijk van!