Een paar jaar geleden zag je ze opeens volop rondvliegen: drones. Toen waren het nog vooral kinderen die er mee bezig waren. Een drone was een soort modelvliegtuigje de luxe, een stuk speelgoed waarmee je lekker bezig kon zijn. Tegenwoordig worden drones op heel veel andere manieren ingezet, bijvoorbeeld in de fotografie.

Overal drones

Ga je een drone kopen dan is het verstandig om eerst op een rijtje te hebben wat je doel ermee is. Wil je er vooral lekker mee vliegen, al dan niet samen met je kinderen, en is hij dus eigenlijk bedoeld als speelgoed? Ga dan in eerste instantie vooral op zoek in een speelgoedwinkel, en kies een model dat niet al te prijzig is. Het kan zomaar gebeuren dat je een keer een ongelukje maakt, te laat ontdekt dat de batterijen opgeladen moeten worden met alle gevolgen van die bijvoorbeeld, of er na een paar weken speelplezier wel weer een beetje klaar mee bent. Zonde om er dan al te veel geld aan uit te geven.

Ben je na het spelen met een goedkope drone enthousiast geworden, en wil je een betere drone kopen? Ook dan moet je je weer bedenken met welke reden je dit doet. Er zijn ontzettend veel verschillende drones te koop. Er zijn hele professionele, zware modellen. Deze worden in Nederland bijvoorbeeld gebruikt door politie, brandweer en defensie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om grote branden in beeld te krijgen, te zoeken naar vermiste personen, ongevallen vast te leggen of om grote evenementen in de gaten te houden of calamiteiten te voorkomen.

Zo’n professionele uitvoering heb je als consument over het algemeen niet nodig. De meeste mensen die een duurdere drone kopen doen dit om er beelden mee te maken, zowel foto’s als video’s.

Welke drone kies je?

Ben je een professional, of wil je dit graag worden? Dan kies je voor een drone die professionele beelden maakt. Deze zijn vaak wat duurder, maar worden steeds betaalbaarder. Een goed voorbeeld is de DJI Mavic 2 Pro. Deze drone is uitgerust met een professionele camera en volop bedieningsgemak, maar toch is de DJI Mavic 2 Pro nog best betaalbaar. Wil je jouw beelden gebruiken op bijvoorbeeld YouTube, of er professionele foto’s mee maken? Dan is dit een goede keuze.

 

Wil je je drone wel gebruiken om beelden te schieten, maar gebruik je ze vooral in privésfeer? Gewoon, als leuke herinnering aan een bijzondere vakantie bijvoorbeeld? Dan kun je wellicht met een wat goedkoper model af. Laat je daarover goed informeren voor je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat je thuiskomt met een model dat precies bij jouw eisen en wensen past.

Categories: Blog