Een echtscheiding heeft ontzettend veel impact op je leven. Tijdens de scheiding ben je waarschijnlijk bezig met het regelen van allerlei ingewikkelde zaken, zoals pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Misschien zijn er wel conflicten die moeten worden opgelost door middel van mediation. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een mediator in Roosendaal. Maar daarna merk je de gevolgen van de scheiding pas echt. Als de rust weer is teruggekeerd in je leven, is het tijd om de draad weer op te pakken. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je een aantal tips.

Verwerk de scheiding

Ten eerste moet je jezelf de tijd gunnen om de scheiding te verwerken. Je leven verandert compleet en voor veel mensen is dat een emotioneel besef. Neem dus de tijd om afscheid te nemen van het toekomstbeeld wat je waarschijnlijk lange tijd voor ogen hebt gehad.

Richt je leven opnieuw in en zorg goed voor jezelf

Ook is het belangrijk om je leven opnieuw in te richten. Denk niet alleen aan wat je hebt verloren, maar ook aan wat je nu allemaal wél kunt doen. Houd je financiën bij in een kasboek, schrijf je in voor een nieuwe sport of begin met een nieuwe hobby. Ook op het gebied van het huishouden zul je je draai nog even moeten vinden. Je kunt best eens iets aan je kinderen vragen. Vraag je zoon bijvoorbeeld eens om de hond uit te laten of je dochter om de afwas te doen. Zorg bovendien goed voor jezelf. Sport voldoende, ga af en toe eens lekker naar de sauna en eet gezond.

Sociale contacten

Na een scheiding is het belangrijk om je sociale contacten goed te onderhouden. Misschien zullen bepaalde vriendschappen voorbijgaan, maar je kunt andere vriendschappen ook weer oppakken. Het is goed om je te omringen met mensen met dezelfde interesses.

Make-over

Een echtscheiding kan je laten inzien of je nog tevreden bent met bijvoorbeeld je huis, je uiterlijk, je hobby’s en je werk. Kom je erachter dat je best eens een andere inrichting in je huis zou willen? Dan is het een hele goede keus om de muren een likje verf te geven, meubels op te knappen en wat leuke decoratie op te hangen. Zo maak je echt een nieuwe start!

Hobby’s

Ook is het heel leuk om een nieuwe hobby te zoeken. Is er iets wat je altijd al hebt willen doen? Het kan heel goed zijn om iets te doen waar je plezier en energie uit kunt halen!

Sporten

Lekker blijven sporten is erg belangrijk na een echtscheiding. Bewegen is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je voelt je fitter, minder verdrietig, en op de bank blijven zitten is ook geen goed idee!

De band met je ex-partner

Als jullie samen kinderen hebben, is het belangrijk om te investeren in de band met je ex-partner. Voor de kinderen is het namelijk fijn om met allebei de ouders goed om te kunnen gaan. En dit kan een stuk makkelijker worden gemaakt als de band tussen jou en je ex-partner goed is. Zo kunnen jullie samen belangrijke beslissingen maken en overleggen over de toekomst van jullie kinderen.

Categories: Blog