Af en toe zal de gevel toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Wat ook niet heel gek is, want de gevel staat ook elke dag in buitenomstandigheden. De gevel heeft een beschermende functie, maar ook structureel en het is een zeer belangrijk onderdeel van een huis of appartement. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de gevel erg goed onderhouden wordt , zodat deze al zijn functies nog behoud. Je zou af en toe gewoon een onderhoud moeten laten doen.

Inspecteer regelmatig je gevel

We raden je aan je gevel een keer per maand zelf te inspecteren op breuken en gebreken. Dit doe je door rondom je woning te lopen en de muren van dichterbij te inspecteren, zorg er wel voor dat er genoeg licht aanwezig zodat je alles goed kunt zien. Kijk goed of er scheurtjes of barstjes aanwezig zijn of dat de gevel op een andere manier beschadigd is geraakt. Ook raden we je aan om goed te inspecteren of er viezigheid en aanslag aanwezig is. Juist zure regen en mos kan je gevel ernstig beschadigen.

Laat je gevel regelmatig onderhouden

Regelmatig onderhoud is van essentieel belang als je wilt genieten van een mooie gevel. Het aantal keer dat je gevel aan onderhoud toe is, is afhankelijk van de ligging van je woning. Aan een zee, waar er veel zout in de lucht is, zal een gevelonderhoud vaker aan bod komen dan op een beschutte plek in het bos.

Kies nauwkeurig een specialist

Momenteel zijn er veel verschillende specialisten die voor jou je gevelonderhoud kunnen. Het is jou keuze om de beste te vinden. Dit doe je door een aantal offertes aan te vragen bij bedrijven. Ze zullen dan langs komen om de gevel te inspecteren. De offertes die je vervolgens ontvangt leg je naast elkaar en zo bepaal je welke specialist jou het beste gevoel geeft. Kies een gevelonderhoud bedrijf waarbij prijs en kwaliteit het beste in verhouding staan.

Categories: wonen