De 3D printer is in recente jaren echt doorgebroken, maar het printen bestaat al tientallen jaren. Ooit was er één printer die dit kon. Tegenwoordig zijn er talloze merken en modellen. Dit heeft een belangrijke ontwikkeling gestimuleerd. Het is nu goed mogelijk om de printer te kiezen die past bij het soort gebruik. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker voor allerlei doelgroepen om de eigen producten en middelen te printen. Alleen al om die reden is het interessant om te bekijken wat de mogelijkheden allemaal zijn. Dit is zowel voor de ondernemer als voor de liefhebber interessant.

Een grote printer voor productie
Het kan heel aantrekkelijk zijn om voor een groter formaat 3D printer te kiezen. Dit is vooral het geval wanneer er zakelijke toepassingen mee gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in productie of industrie. In dat geval moeten grote opdrachten gedaan kunnen. Aan de hand van de opdrachten die de printer krijgt, is dit dan goed te verzorgen. Wie juist met een kleinere printer werkt, kan meer gerichte kleine opdrachten doen. Dit is dan ook een groot verschil tussen de beide soorten printers. Het is interessant om dit goed verder te onderzoeken bij het maken van een keuze.

Eigen ontwerpen thuis printen
Thuis een 3D printer gebruiken is ook lang niet zo vreemd meer. Het brengt zelfs veel voordelen met zich mee. Door zelf eens alle mogelijkheden die de printers bieden te verkennen, is goed te achterhalen wat je er zelf mee kunt. Heb je bijvoorbeeld ideeën? Dan kan je heel gemakkelijk prototypes van je ontwerpen maken. Dat gaat natuurlijk het best wanneer je de juiste printer kiest die past bij de ideeën die je hebt. Op die manier kan je bijvoorbeeld creatief veel bereiken. Dit is ook waar het om moet gaan als je ontwerpt.

Meer uit een 3D printer
Een 3D printer kopen is een goed begin. Daarna wil je natuurlijk al snel meer. Dat komt onder andere doordat de ontwikkeling ook niet stilstaat. Je ziet bijvoorbeeld meer en meer de ontwikkeling dat de compacte printers voor thuis ook grote objecten kunnen printen. Door goed te kijken naar welk type printer je kiest, zorg je dat je deze ontwikkelingen kunt bijhouden. Bijvoorbeeld doordat je gemakkelijk upgrades kan doorvoeren. Wanneer je ideeën voor ontwerpen complexer worden, is het fijn dat de printer hier ook goed aan kan voldoen. Dat is een reden om hiervoor te kiezen.

Categories: Technologie