Inbraken zijn niet alleen van de huidige tijd! Al in een ver verleden probeerden inbrekers hun slag te slaan in andermans woning. De manier waarop zo’n inbraak wordt uitgevoerd heeft zich echter wel sterk geëvolueerd. Inbrekers beschikken over steeds geavanceerdere hulpmiddelen om sloten open te kunnen breken en zo woningen binnen te kunnen dringen. Daarbij wordt ook het gebruik van geweld bepaald niet geschuwd in de huidige tijd. Inbrekers bellen aan en vallen de woning vervolgens met veel geweld binnen, als bewoners in huis aanwezig zijn.

#1: lockpicking als inbraakmethode

Een van de meest gebruikte inbraakmethodes is lockpicking. Hierbij wordt met een pistool een bepaald goedje in de cilinder van het slot gesloten. Na enige tijd te hebben gewacht, is het goedje bijzonder hard geworden. Het slot kan nu eenvoudig opengedraaid worden! Door voor kwalitatief goede sloten te kiezen is deze inbraakvorm tegen te gaan.

#2: kerntrekken bij cilindersloten

Ook kerntrekken is populair onder inbrekers! Bij kerntrekken wordt er een spijker of schroef in de cilinder van het slot geslagen. Met een klauwhamer of koevoet kan de cilinder vervolgens uit het slot getrokken worden. Door gebruik te maken van een anti-kerntrekcilinder ga je deze vorm van inbraak tegen.

#3: een deur forceren met een koevoet

De meest klassieke vorm van inbraak is het gebruik van een koevoet. Door de koevoet tussen de deur en deurpost te zetten, kan deze met de nodige kracht worden opengebroken. Er zijn speciale anti-inbraakstrips te koop, die deze inbraakmethode tegengaan.

Kijk hier om meer te lezen over het beveiligen van woningen tegen de meest gebruikte inbraakmethodes van dit moment. Het kan slim zijn om een slotenmaker uit de buurt in te schakelen om een beveiligingsanalyse van je woning te laten maken. Zo weet je precies op welke punten de beveiliging kan worden aangescherpt.

Categories: wonen