We zien het tegenwoordig overall voorbij komen en de crossfit ruimtes schieten als paddestoelen uit de grond. Dit is niet voor niets. Crossfit bestaat uit oefeningen waarbij verschillende aspecten worden gecombineerd. Kracht en doorzettingsvermogen zijn hierbij onmisbaar. Doordat de oefeningen in een groep dienen uitgevoerd te worden en hierbij vriendelijke competitie centraal staat, maakt CrossFit erg verslavend. Iedere week streef je weer naar betere resultaten.

Wat je kunt verwachten? Nou ….. erg hard werken, maar wel super snel resultaat. Uit recent onderzoek is gebleken dat Crossfitters na 10 weken gemiddeld 4% van hun lichaamsvet verloren. Bij CrossFit voor je een WOD uit: workout of the Day. Een training kan bestaat uit gewichtsheffen, turnen, conditie, plyometrics en ga zo maar door.
Wanneer je Crossfitters hoort praten over Fran, dan hebben ze het helaas niet over een persoon. Nee Fran is een van de meeste bekende en ook één van de meest gevreesde WOD’s. Bij deze WOD moet je thrusters en pull-ups combineren. Ja, deze training bestaat maar uit twee verschillende oefeningen, maar laat je daar niet door misleiden. Deze workout is behoorlijk zwaar. Voor de vrouwen: ja ook vrouwen kunnen pull-ups doen! Voor mannen blijkt dit iets makkelijker te zijn om te trainen, maar het is een fabeltje dat vrouwen dit niet zouden kunnen. Doorzettingsvermogen en vaak oefenen en ook jij kan binnenkort een Fran perfect uitvoeren.
De training bestaat uit:
21 Thrusters
21 Pull-ups
15 Thrusters
15 Pull-ups
9 Thrusters
9 Pull-ups

klik hier om de volledige top 5 WOD’s te bekijken