Steeds meer mensen maken gebruik van hun eigen creditcard. Er zijn op internet handige websites te vinden, die een creditcard vergelijken bij verschillende aanbieders mogelijk maken. Met deze tools vind je altijd een goedkope creditcard, die past bij je gebruik van zo’n kredietkaart. Let bij het vergelijken van de creditcards niet alleen op de kosten hiervan. Ook de limieten die voor de kaarten gelden zijn van belang. Zeker wanneer je van plan bent om grote uitgaven te doen met de creditcard.

Tip: houd er rekening mee, dat je een creditcard bij sommige banken enkel aan kunt vragen als je ook daadwerkelijk klant bent van die bank.

Een creditcard wordt in 2019 goedkoper

Over het algemeen zal het gebruik van een creditcard in 2019 goedkoper worden, dan dat dit in de afgelopen jaren was. Bij het gebruik van een creditcard sluit je in feite kortlopende leningen af. Je kunt nu een aankoop doen, die je pas later in de maand betaalt. De betaling wordt verrekend op het moment dat je het salaris van je werkgever ontvangen hebt. Op deze manier hoef je hier niet op te wachten, als je met spoed een aankoop wilt doen. Vaak betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van een creditcard.

Aantal gebruikers van een creditcard neemt toe

Naast het feit dat het gebruik van een creditcard goedkoper wordt in 2019, zal ook het aantal consumenten met een creditcard toenemen. Het is steeds aantrekkelijker geworden om een creditcard te gebruiken. Je kunt hiermee overal op de wereld betalen. Iets wat met een normale Europese pinpas niet standaard mogelijk is. Daarbij dient een creditcard vaak ook als een borg bij het huren van een auto in het buitenland, bij het boeken van een hotel, enzovoorts. Het maakt dat je in steeds meer landen niet meer zonder een creditcard kunt.