Wanneer je aan motorcross doet, komen daar enkele risico’s bij kijken. De snelheid van de motoren ligt hoog en de weg waarop gereden wordt is niet de meest stevige te noemen. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Het is daarom niet onverstandig om jezelf goed te beschermen tegen alle mogelijke gevaren. Wat zijn de meest voorkomende beschermingsmiddelen in de motorcross?

Helm

Een van de meest belangrijke onderdelen van je tenue is de helm. Omdat er in je hoofd veel vitale functies aangestuurd worden, wil je niet het risico lopen dat deze beschadigen. Een helm is daarom extreem belangrijk. Zorg ervoor dat je een helm hebt die goed past. Wanneer je een helm hebt die te groot of te klein is, beschermt deze je hoofd niet goed en kan deze afvallen als je ten val komt. Niet veilig dus.

Kniebescherming

Omdat de snelheden zo hoog liggen, is het belangrijk om je knieën goed te beschermen. Niet iedereen doet dit, maar is wel een goede toevoeging op het tenue. Door je knie te beschermen kan deze tijdens een val niet beschadigen.

Bodyprotector

Een bodyprotector draag je om je lichaam en heb je aan voor het geval dat je ten val komt en iemand over je heen rijdt. Vaak zijn er veel rijders in een wedstrijd en de baan is niet erg breed. Als je ten val komt, hebben mederacers niet altijd de kans om snel uit te wijken. Door middel van een bodyprotector bescherm je je organen nog enigszins. 

Nekband

In je nek lopen essentiële zenuwen die belangrijk zijn bij het bewegen van je lichaam. Wanneer deze scheuren, heb je kans op een dwarslaesie en bestaat de mogelijkheid dat je nooit meer kan lopen. Om je daarvoor te beschermen, is het verstandig om een nekband om te doen. Tijdens motorcross maak je ook veel sprongen met je motor. Wanneer je weer op de grond terecht komt, vangt je nek deze klap grotendeels op. De nekband beschermt je hier ook tegen.

Bril en laarzen

Tot slot draag je nog een bril en laarzen. De laarzen hebben als doel je voeten en enkels te beschermen, voor het geval je ten val komt. De bril draag je tegen al het opspattend vuil dat er komt kijken bij de motorcross, aangezien je over modderige wegen rijdt. 

Ben je zelf nog op zoek naar goed materiaal voor je crossmotor? Neem een kijkje bij Dal Soggio Race.

Categories: Blog