Haal je een hond in huis, dan ga je een spannende en leuke periode tegemoet. Hoewel je erg veel plezier zult hebben van je nieuwe vriend zul je ook je dagen moeten aanpassen. Maar je kunt je van tevoren goed voorbereiden op de komst van je puppy. We geven je een aantal tips.

Koop je pup bij een goede fokker

Als je een puppy gaat kopen, doe dat dan bij een échte fokker die niet voor de inkomsten een nestje heeft. Er zijn fokkers die meerdere nestjes per jaar aanbieden van dezelfde moederhond. Dat is niet goed en heet broodfok. Koop je puppy daarom bij een erkende fokker. Ga vooraf kennismaken en kijk ook naar de dieren. Lees meer op de website van de Raad van Beheer.

Koop de nodige spullen

Schaf benodigdheden aan die je nodig zult hebben. Denk niet alleen aan een honden bench, kussens, brokken en een voerbak. Maar denk ook aan een verzekering, een naamplaatje, kammetje en bijvoorbeeld speelgoed. Dat laatste is erg belangrijk, vooral voor puppys. Zo kunnen zij zich snel thuis voelen. Vraag bij het ophalen van je puppy ook om een speeltje uit het nest, zodat de pup nog een vertrouwde geur ruikt bij jou in huis.

Denk na over een hondenschool

Natuurlijk wil je de eerste weken lekker spelen met je puppy, maar toch is het handig om vrij snel een puppycursus te volgen. Zo leer je jouw hond wat wel en niet mag, waar hij mag plassen en wie hij kan vertrouwen. Een goed idee is een puppycursus volgen op internet. Je leert dan zelf alvast hoe je jouw puppy moet opvoeden en hoe je zaken aanleert zoals de naam, bepaalde commando’s en je leert hoe lang je mag wandelen. Lees meer op 123Tinki.com

Informeer je goed voordat je een hond in huis haalt

Het hebben van een hond is meer werk dan sommige mensen denken. Bedenk je goed dat je een keer of drie moet wandelen per dag, je niet de hele dag van huis kunt zijn (kun je thuis werken?) en ook niet onbelangrijk: het kost nogal wat geld. Kun je je dit veroorloven? Ben je in staat om je hond goed te onderhouden en heb je er genoeg tijd voor? Dan staat niets je in de weg!

Categories: Algemeen