Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en dat is niet anders als het gaat om afvallen. Een van de populairste methodes is afvallen met shakes. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het afvallen met shakes. Dieet Pro is wellicht het bekendste voorbeeld hiervan, maar er zijn tientallen andere merken op de markt.

Gezien de populariteit van de shakes zijn veel mensen benieuwd of deze echt werken? Kun je echt afvallen met shakes? Dieet Pro hebben we daarom aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. We kijken naar de werking van shakes in het algemeen en naar de specifieke ingrediënten van Dieet Pro.

Wat zijn shakes?

Shakes bestaan in eigenlijk alle gevallen uit eiwitpoeder dat je oplost in water, melk of yoghurt. Vervolgens schud je de bestanddelen goed en er ontstaat een drank die je eenvoudig op kunt drinken. In veel gevallen bevatten de shakes naast eiwitten ook nog andere ingrediënten, waaronder smaakstoffen of toevoegingen als vitaminen, mineralen of antioxidanten. Vanwege de eenvoud is afvallen met shakes: Dieet Pro erg populair.

De precieze inhoud van shakediëten varieert nogal. Bij sommige diëten eet je in de eerste paar weken eigenlijk alleen maar shakes, soms aangevuld met een klein beetje groente. Bij andere diëten, waaronder Dieet Pro, eet je naast de shakes ook nog veel vast voedsel. In alle gevallen wordt er met behulp van de shakes een tekort aan calorieën gecreëerd, waardoor je vet gaat verbranden.

Kun je afvallen met shakes als dieet pro?

Aangezien overgewicht een van de grootste problemen is van onze huidige tijd zijn er tal van artsen op zoek gegaan naar dieetoplossingen. Uiteraard zijn hier ook diëten onderzocht die hoog zijn in eiwitten. Uit deze onderzoeken is gebleken dat diëten hoog in eiwitten effectief zijn (bron). Doordat je veel eiwitten eet blijft je spiermassa intact. Dit gaat het jojo-effect tegen (bron). Een belangrijk voordeel is verder dat je een verzadigd gevoel houdt als je veel eiwitten eet (bron).

Op het gebied van gewichtsverlies werken eiwit shakes dus. Er zijn echter wel wat nadelen verbonden aan afvallen met shakes als Dieet Pro. Een daarvan is de kans dat je te weinig vitaminen en andere voedingsstoffen binnen krijgt. De kans op verstopping is groot omdat je te weinig voedingsvezels binnen krijgt. Ook kan je lichaam geen vetoplosbare vitaminen verwerken, omdat je weinig vet eet. Als laatste is de kans op nierproblemen aanwezig, zeker als je hier al aanleg voor hebt.

Wat zit er in Dieet Pro?

De shakes van Dieet Pro bevatten erg veel eiwitten. Een shake bevat 79 calorieën, waarvan 73 afkomstig zijn van eiwitten. De eiwitten zijn afkomstig uit melkeiwitten, soja en eieren. Er zijn twee bijzondere eiwitten toegevoegd. Een is caseïne, een eiwit dat voor een extra verzadigd gevoel zorgt (bron). Een ander speciaal eiwit is L-carnitine. Dit eiwit wordt soms los gebruikt om het afvallen te stimuleren. Daarnaast zijn er een aantal voedingsstoffen toegevoegd die verder helpen bij het afvallen (bron).

Het afvallen wordt met Dieet Pro verder gestimuleerd door een aantal andere toevoegingen. Zo zit er groene thee extract in Dieet Pro. Groene thee heeft een bewezen werking als het gaat om het stimuleren van gewichtsverlies (bron). Choline helpt bij de stofwisseling van vet en chroom speelt ook een rol in de energiehuishouding in het lichaam.

Afvallen met shakes: Dieet Pro – werkt het?

Afvallen met shakes als Dieet Pro is zeer goed mogelijk. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat het werkt. Dieet Pro werkt daarbij niet alleen door de eiwitten, maar biedt extra ondersteuning door middel van de extra ingrediënten. Houdt er bij het afvallen met shakes als Dieet Pro wel rekening mee dat je mogelijk op de lange termijn je gezondheid schaadt omdat je niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Categories: Economie