Bij het aanschaffen van een printer weet je dat je uiteindelijk weer een nieuwe moet aanschaffen. Dat moment wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk uitstellen. Een goede printer is namelijk een behoorlijke investering. Refurbished Printer vertelt in dit artikel meer over het kiezen van een goede printer. 

Waar wordt printer voor gebruikt?

 Voordat je een nieuwe printer gaat kopen is het belangrijk duidelijk te hebben wat er exact geprint gaat worden. Is het voor thuis of voor de op zaak? Moet daarbij rekening gehouden worden met foto’s die worden afgedrukt of het juist vooral veel printen, waarbij afdrukken niet per se haarscherp hoeven te zijn. 

Inkjet printer of een laserprinter? 

Als je tot de conclusie komt dat je een printer nodig hebt die scherpe foto’s moet afdrukken maken, dan is het beter een inkjet printer te nemen. Moet je juist grote hoeveelheden hebben? Dan is het weer beter om voor een laser printer te gaan. Kijk je vooral naar de kosten per afdruk? Dan is het ook beter om te kiezen voor een laserprinter op de lange termijn zullen je dan namelijk goedkoper uit zijn. Hoewel de laserprinter in aanschaf wel duidelijk duurder is zijn de kosten hiervan dus overduidelijk veel lager. 

Tweedehands printer of een nieuwe printer

Bij het kopen van printer wil dit niet zeggen dat je ook altijd een nieuwe moet kopen. Als je het nieuwste van het nieuwste wilt hebben dan natuurlijk wil. Heb je ook vrede met een oudere versie dan is een tweedehands of refurbished printer ook een goede optie. Deze printer is uiteraard al eerder gebruikt, maar de meeste onderdelen zijn als nieuw. Al niet goed functionerende onderdelen zijn namelijk vervangen voor nieuwe onderdelen, waardoor de printer weer optimaal werkt. 

Netwerkoptie van de printer

Vooral op kantoor is het altijd handig om draadloos te kunnen printen. Hiervoor is het dus belangrijk dat er meerdere computers tegelijk verbonden kunnen zijn. Verdiep je daarom ook vooraf in de netwerkfuncties van de printer.

Categories: Blog