Het is van belang om de juiste kluis voor de juiste spullen te gebruiken. Ben jij benieuwd welke kluizen er allemaal bestaan? Dit zijn een aantal verschillende kluizen.

Inbraak werende kluizen

Met inbraak werende kluizen kun je contant geld en andere kostbaarheden beschermen. Deze kluizen kunnen aan de muur of aan de vloer worden verankerd. Deze sloten zijn beveiligd met een sleutelslot of een cijferslot dat zeer moeilijk te kraken is. De verzekering kan (een deel van( de waarde vergoeden als er toch iets wordt gestolen.

Brandwerende kluizen

Brandwerende kluizen beschermen tegen brand. Deze kunnen tot wel 2 uur beschermen voor temperaturen tot wel 1000 graden. Daarom zijn deze kluizen zeer geschikt voor bijvoorbeeld oude foto’s en waardevolle spullen.

Inbraak werende én brandwerende kluizen

Kluizen die zowel beschermen tegen brand als inbraak.

Wapenkluizen

Dit type kluis is geschikt voor wapens en munitie. Als je bijvoorbeeld bij een schietvereniging zit is het verplicht om je wapens te beveiligen tegen diefstal. Daar is deze kluis geschikt voor.

Laptopkluizen

De laptopkluis is gemaakt om laptops, tablets en dergelijke in te bewaren. Dit is handig voor in een hotel, zodat een kamermeisje niet jouw laptop mee kan nemen. Er bestaan ook laptopkluizen die geschikt zijn om te verankeren in een auto.

Sleutelkluizen

In een sleutelkluis kun je sleutels bewaren. Deze kluizen beschikken over een cijferslot. Sleutelkluizen zijn geschikt om aan de muur bij de voordeur te hangen. Tevens kunnen deze worden gebruikt in bedrijfsruimtes.

Categories: wonen