Een relatiegeschenk of giveaway is beste manier om je merkaanwezigheid te versterken. Ook kun je er een speciale niche markt mee aanspreken. Met de juist tips maak je je aankoopproces van relatiegeschenken tot een succes.

1.      Kies het juiste soort geschenk

Relatiegeschenken en giveaways zijn er in verschillende soorten en maten. Het kiezen van het juiste type geschenk is in dit verband van het grootste belang. Gaat de voorkeur van je doelgroep uit iets praktisch als een tas, dragen ze graag t-shirts of zijn het enthousiaste autorijders? Het is hier mogelijk om bijvoorbeeld relatiegeschenken te bedrukken. Zo maak je het cadeau toch iets persoonlijker. De keuze voor een bepaald type relatiegeschenk bepaalt voor een groot deel het aankoopproces.

2.      Laat relatiegeschenken op maat maken

Op maat gemaakte relatiegeschenken kunnen je merk op een andere manier presenteren. Deze geschenken zijn niet zomaar een blijk van waardering en samenwerking. Ze zijn ook een bron van motivatie en inspiratie voor je klanten.

Het bekijken van het aanbod van een toonaangevende online aanbieder van relatiegeschenken, zoals Matrijs.nl, is de eerste stap. Zij zullen zeker een enorm scala aan mogelijkheden voor je hebben.

3.      Bepaal het budget

Maatwerkgeschenken worden niet in kleine hoeveelheden geproduceerd. Wanneer je hiervoor kiest, is het belangrijk om voldoende marketingbudget te hebben. Bepaal dus eerst wat je ervoor kunt uitgeven voordat je de deal afsluit.

4.      Check de levering en verzending

Wanneer je in grote hoeveelheden aankoopt, zult je zeker hulp nodig hebben bij de levering en verzending. Het is hier dat de toonaangevende fabrikanten in beeld komen. Met handige en flexibele verzendservices zorgen zij voor 100% tevredenheid van kopers.

5.      Productkwaliteit

Bij het kopen van relatiegeschenken en giveaways is het noodzakelijk om de kwaliteit van het product te controleren. Vergeet niet dat je deze artikelen gaat geven aan waardevolle (potentiële) klanten. Je kunt daarom geen compromis sluiten wat betreft de kwaliteit.

6.      Check de service

Als je met een online aanbieder in zee wilt gaan, zorg er dan eerst voor dat je op de hoogte bent van hun service voordat je de deal sluit.

Categories: Ondernemen