Eens in de zoveel jaar is het weer tijd om een nieuwe telefoon te kopen, dat geldt ook voor een iPhone. Dit kan komen omdat je telefoon bijvoorbeeld niet meer wordt ondersteund voor de nieuwste updates, of omdat je telefoon heel traag geworden is en de batterij niet meer lang mee gaat. Je kan dan overwegen om een nieuwe iPhone te kopen, maar dit kan soms nog best lastig zijn. Daarom lees je hier 5 tips die het kopen van een iPhone makkelijker maakt.

Budget

Wanneer je gaat kijken naar een nieuwe iPhone is het belangrijk om te kijken naar welk budget je er voor over hebt. De nieuwste modellen iPhones zijn namelijk erg duur. Het is dan zonde van je geld als je alleen de functies gebruikt die ook op goedkopere modellen staan. Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer je een iets ouder model koopt, Apple er eerder voor kiest om daar geen updates meer voor uit te brengen, waardoor de kans bestaat dat je weer sneller een nieuwe nodig hebt.

Koop een refurbished iPhone

Om geld te besparen op een aankoop van een iPhone, is een refurbished iPhone een goede optie. Hier koop je een iPhone die eerder is gebruikt maar nog jaren mee kunnen. Dit komt omdat deze iPhones worden getest, opgepoetst en zo nodig worden er onderdelen vervangen. Hierdoor functioneert de iPhone als nieuw en krijg je er ook gewoon garantie op.

Opslag

De keuze van de opslagcapaciteit is een belangrijke keuze bij het kopen van een iPhone, dit komt omdat je dit later niet meer kunt wijzigen. Wanneer je dus veel bestanden op je telefoon wilt hebben, bijvoorbeeld films, foto’s, apps en muziek, is het aan te raden om een iPhone te kopen met een minimale opslagcapaciteit van 64 GB. Dit voorkomt dat je bestanden moet verwijderen voordat er nieuwe bestanden op je telefoon gezet kunnen worden.

Formaat

Het formaat van de telefoon kan een rol spelen bij het kiezen van je nieuwe iPhone. Omdat Apple steeds grotere iPhones maakt kan het een overweging zijn om ook een grotere telefoon te kopen, dit zijn meestal de nieuwste varianten, dus ook de prijzigste. Wanneer je je telefoon alleen voor basis doeleinden gebruikt, zoals bellen en whatsappen en je wilt hem snel en gemakkelijk in je broekzak mee kunnen nemen, is het verstandig om een iPhone te kopen van een normaal formaat. Maar ga je ook veel films en YouTube er op kijken, of je leest er graag boeken op, is het aan te raden om een grotere variant te kopen.

Opties op de iPhone

Wanneer je een iPhone alleen gebruikt om de standaard dingen zoals bellen, sms’en en whatsappen, hoef je niet meteen te kiezen voor de duurste variant. Maar wanneer je er graag mooie foto’s er mee wilt maken en de nieuwste functies er op wilt hebben, kan je wel beter gaan voor een van de nieuwe varianten. Hier zijn de nieuwste technische snufjes in verwerkt waardoor je zeker weet dat je beschikt over de nieuwste technologieën.

Categories: Technologie