Thuiswerken met kinderen; hoe doe je dat nu? Ik werk al 10 jaar vanuit huis dus heb er enige ervaring mee. In dit artikel 5 (concentratie) tips hoe je thuiswerken kunt combineren met kinderen. Wat je vooral moet hebben is discipline en doorzettingsvermogen. Het is vast zoeken naar de juiste balans maar ook jij gaat die vinden. Wij van Love2bemama hopen dat dit artikel jou een bijdrage levert om dit coronatijdperk door te komen!

Thuiswerken met kinderen

Thuiswerken kan heel succesvol zijn. Mits je het goed aanpakt. Dit zijn mijn belangrijkste tips:

  1. Elke dag starten met een vast ritueel: maak je bed op, ga ontbijten, geef de kinderen te eten en te drinken en kleed jezelf aan. Het is belangrijk om thuis net te doen alsof je naar je werk gaat. Niet in je pyjama blijven zitten dus!
  2. Schakel hulp in: heb je een opdracht die je echt af moet maken maar heb je de kinderen thuis? Schakel dan hulp in van opa, oma of een oppas zodat jij die opdracht af kunt maken.
  3. Blijf georganiseerd: Zorg ervoor dat je bureau opgeruimd is en je je werkspullen in orde hebt. Is je bureau een rommel? Grote kans dat je geen focus hebt.
  4. Weg met dat schuldgevoel: thuiswerken met kinderen? Dan kan de dag wel eens anders lopen dan gepland. Stop met dat schuldgevoel; je kinderen komen echt niks te kort!
  5. Accepteer dat het anders kan lopen: Als je vanuit huis werkt dan kan een dag zomaar anders lopen. Accepteer dat, morgen is er weer een dag!

Klinkt allemaal makkelijk he die tips? Maar het is een combinatie van tips, discipline, doorzettingsvermogen en ook het hebben van concentratie en focus. Wanneer je dat niet hebt dan kun je best gek worden van thuiswerken.

5 concentratietips voor thuiswerken

  1. Schaf een noise canceling koptelefoon aan. Dit is een investering maar echt de moeite waard! Je kunt veel beter met focus werken waardoor je geconcentreerd blijft. En je hoort de kinderen op de achtergrond ook even niet…
  2. Ga tijdens het werken niet het huishouden doen. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is VOORDAT je gaat werken of laat de boel de boel en concentreer je op je werk.
  3. Zet je telefoon uit als dit kan. Of in ieder geval op stil. Bij elk piepje raak je uit je concentratie. Niet handig!
  4. Je tijd is kostbaar! Ga dus niet filmpjes kijken op YouTube of social media bijwerken. Spreek met jezelf af tussen welke tijd(blokken) je werkt en doe andere dingen in je pauze.
  5. Zet je e-mail uit. Bekijk je e-mail op vaste tijden per dag. Open je e-mail als je aan het werk bent. Elke e-mail kan je weer uit je concentratie halen. 

Veel succes met thuiswerken! Ik hoop dat je wat aan deze concentratietips hebt om thuis te werken. Oefening baart kunst!

Categories: Overig