Video animatie is de laatste jaren flink gestegen in populariteit.  Er komen steeds meer bedrijven die animatie video’s aanbieden. Natuurlijk is een video een stuk krachtiger en leuker om te bekijken dan een hele lange tekst.  In dit artikel zullen een aantal trends worden besproken binnen video animatie die je zeker niet mag missen. Korte video, mobile first en uitlegvideo’s staan hierbij centraal.

Hou het kort

Een enorme trend binnen video animatie is dat de video kort moet zijn. Mensen hebben geen zin meer om een lange periode naar een video te kijken. Het is daarom verstandig om het onder de 2 minuten te houden. Hierdoor behoud je de aandacht van de klant door het niet te lang te maken en heb je genoeg tijd om een mooie animatie te maken en een verhaal te vertellen. Je kan er ook voor kiezen om de video rond de 30 seconden te doen, dit gebeurt onder andere op Youtube vaak. Nadeel is dan wel dat je het verhaal ook kort moet houden waardoor je wellicht niet op een goede manier je verhaal kan vertellen.  Het verschilt natuurlijk ook in welke branche je zit. Een snackbar heeft over het algemeen een kortere animatie video nodig dan een bepaald technisch bedrijf.

Mobile first

Smartphones zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Vroeger belde we alleen met onze telefoons maar tegenwoordig bekijken we ook video’s, houden contacten bij, bekijken we informatie en kopen we producten. Tegenwoordig wordt er op het internet meer gezocht met een smartphone dan met een desktop. Het is daarom belangrijk om je video’s mobile first te maken. Zorg daarom dat de animatie video perfect op een smartphone weergeven wordt.

Uitlegvideo’s ook een trend in animatie video’s

Uitlegvideo’s is ook een belangrijke trend in animatie video’s.  Vooral bedrijven met complexe en moeilijk te begrijpen producten of diensten maken gebruik van uitlegvideo’s. Ook video’s waarin wordt uitgelegd hoe je iets in elkaar moet zetten is een trend in animatie video’s.  Denk bijvoorbeeld aan het in elkaar zetten van een tafel, bureau of bank.

Kies voor een goed kwalitatief animatie bedrijf

Natuurlijk kan je niet zelf een animatie video maken. Dit moet je uitbesteden bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Emations is een bedrijf dat veel kennis heeft van reclame en bovendien zeer mooie animatie video’s maakt. Hierdoor ben je er van verzekerd dat jij je boodschap goed over kan brengen bij je doelgroep.

Categories: Blog