Hoe zorgt u ervoor dat uw uitvaart gaat zoals u wilt? Een uitvaart gaat om grote beslissingen zoals begraven of gecremeerd worden, de begrafenisplechtigheden of een eco-vriendelijke natuurlijke begrafenis. Het is fijn als dit van te voren goed geregeld is. Hier zijn drie tips om ervoor te zorgen dat uw begrafenis plannen worden uitgevoerd zoals u wilt.

 

  1. Schrijf uw uitvaart plannen op los van uw testament

Hoewel het gebruikelijk is om uw uitvaart plannen in uw testament op te nemen, wordt het testament in werkelijkheid zelden gelezen tot na de begrafenis.

Testamenten worden meestal opgeslagen in een kluis, kluis of bij een advocaat. Het lezen van het testament is vaak een van de eerste dingen die na de begrafenis worden gedaan. Dus hoewel het een goed idee is om je laatste wensen in je testament op te nemen, moet je ze ook apart schrijven en op een locatie bewaren waar ze gemakkelijk te vinden zijn.

Bewaar een digitaal bestand op je computer zodat je het gemakkelijk kunt vinden en aanpassen, indien nodig. Maak ook een map in uw archiefkast, idealiter op een opvallende plaats en goed gelabeld, om een paar geprinte exemplaren op te bergen.

  1. Vertel uw familie en deel kopie├źn van uw uitvaart plannen met hen.

Uw uitvaart plannen en wensen hebben geen zin als u er niemand over vertelt. In de meeste gevallen zijn uw familie, vrienden en geliefden meer dan blij om uw uitvaart plannen te respecteren en uit te voeren, alles wat u hoeft te doen is ze dit te vertellen. Bij een begrafenis is het belangrijk om te weten wat er op de gedenksteen moet komen te staan. Bij een crematie is het fijn als de nabestaanden weten of u kiest voor een uitstrooiing of urn. Volgens de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria) kiest meer dan 63% voor een crematie.

  1. Betaal uw uitvaart van tevoren

Dit zou in feite de beste manier kunnen zijn om ervoor te zorgen dat uw uitvaart plannen worden gevolgd. Wanneer u uw begrafenis plant, betaal dan zoveel mogelijk van tevoren. Zo belast u uw familie niet met deze zorgen.

Categories: Blog